logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Conspiracy 2 Draft
JeroenC Offline
#1 Posted : 17 August 2016 07:57:46(UTC)
JeroenC


Rank: Wandering Wizard

Groups: Registered
Joined: 09/01/2011(UTC)
Posts: 51
Man
Location: Ghent

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
We hadden het er bij de Sealed al eens over, maar nu de officiële post: Conspiracy 2 Draft.

Wat is Draft?
-Iedereen heeft 3 boosters. Iedereen doet één booster open, kiest er een kaart uit en geeft de overgebleven kaarten door aan de speler aan zijn/haar linkerkant. Dit wordt gedaan tot de eerste booster volledig op is. Daarna wordt hetzelfde gedaan met de tweede, maar doorgegeven aan de rechterkant. Uiteindelijk de derde booster, die dan weer naar links doorgegeven worden.
Daarna maak je uit de kaarten die je uitgekozen hebt een deck van minimum 40 kaarten. (Maw: niet al je kaarten moeten in je deck + je mag nog basic land bijsteken natuurlijk).
Als je nog meer wil lezen: http://magic.wizards.com...ooster-draft-2014-11-03

Wat is Conspiracy (2)?
-Dit zijn sets die expliciet gemaakt zijn voor draft. Er zijn kaarten in die abilities hebben tijdens het draften (normaal gezien toon je aan niemand anders welke kaarten je aan het draften bent, maar deze draft je face-up om te tonen dat ze abilities hebben). De sets zijn ook gemaakt voor multiplayer, met abilities die daar beter in werken, terwijl draft meestal (na het draften) 1v1 gespeeld wordt. Voor wie meer uitleg wilt over de set, dat zal ik in de tweede post zetten, eerst de specifieke gegevens.

Quanta Kosta:
Ik denk dat ik voor 2,30/booster aan boosters Conspiracy 2 kan raken. Voor een booster box van 36 boosters is het bij diezelfde winkel 79,99 euro. Dat bespaart een kleine 3 euro op de totaalprijs, dus ongeveer één gratis booster (dus niet echt de moeite). Dat komt dus op 6,90 voor één draft. Ik denk dat ik de boosters zelf kan gaan ophalen, anders maak ik er een ronde 7 van voor verzendingskosten.

Le Question Jambon, wanneer:
-Ik kan niet 26/8, ik weet dat Niels niet kan op 2/9, dus eerste voorstel is 9/9 of 16/9. We zouden toch op zijn minst aan zes mensen moeten raken (ik vraag het aan Joery, Tom en Jurgen).
9 September
-Jeroen
-Joery
-Tom
-Jurgen
-...
16 September
-Jeroen
-Joery
-Tom
-Jurgen
-...
Quote en vul het lijstje aan met uw naam, iedereen is welkom. Indien je nog geen ervaring hebt met draft, wil ik gerust vooraf nog wat uitleg geven. Het is ook multiplayer sowieso, wat het spel sowieso al wat balanceert, dus wees zeker niet bang om mee te spelen. De set is absoluut niet cutthroat ofzo, is bedoeld voor de fun. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd. :)
JeroenC Offline
#2 Posted : 17 August 2016 08:40:15(UTC)
JeroenC


Rank: Wandering Wizard

Groups: Registered
Joined: 09/01/2011(UTC)
Posts: 51
Man
Location: Ghent

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Wat is Conspiracy 2 (aka Conspiracy: Take the Crown)

-Een draft set bedoeld om a) specifieke abilities te gebruiken die tijdens de draft werken en b) na het draften in multiplayer speelbaar is. Als je met zes spelers bent, draft je samen en splits je daarna op in twee games van 3 spelers. Tot en met 10 spelers doe je dat op die manier (7: opsplitsen in 3/4, 8: 4/4, 9: 3/3/3, 10:3/3/4). Als er elf of meer spelers zijn splits je de draft op in groepen van minimum 5, maximum 8 drafters. Nadat je één multiplayer game gespeeld hebt, kan je blijven nieuwe games spelen zolang er nog zin in.

Abilties tijdens het draften? Wat wilt dat zeggen?
Een voorbeeld: Draft ability kaart
Wanneer je deze kaart draft, leg je deze zichtbaar voor iedereen. Elke keer je een creature draft, krijg je de keuze om die te revealen. Indien je dat doet, mag je de creature types van die kaart opschrijven (best erbij schrijven voor welke kaart dit is, want je zal hiervoor af en toe iets moeten opschrijven). Daarna leg je beide kaarten face-down bij je andere draft-kaarten.
Wanneer de Vanguard in het spel ligt, zullen alle creatures die één (of meer) van die creature types hebben, +1/+1 krijgen (maar enkel als de Vanguard in het spel ligt.

Meer voorbeelden: http://imgur.com/a/rTBcw
Zoals je bij de Demon kan zien, is dit niet altijd iets positief. Bij de demon krijg je een zeer sterke kaart, maar durf je die misschien niet altijd te nemen zodra je hem ziet. De eerste paar kaarten van een booster zijn namelijk normaal de sterkste, dus je wil daar liefst niet te veel risico mee nemen. Dus dan is het een beetje twijfelen op welk moment je die kaart wel durft nemen.

Bedoeld voor Multiplayer? Hoe doen ze dat dan?
Er zijn een aantal mechanics die voor een interessante dynamiek zorgen in multiplayer:
"The Monarch":
-storywise draait deze set om een land waar de koning net vermoord is, en iedereen probeert zelf koning te worden.
-Elk spel begint zonder Monarch. Er zijn echter meerdere kaarten waardoor iemand The Monarch kan worden:

Wanneer iemand een kaart speelt die zegt "you become the monarch", krijgt die speler de Monarch Token (links)(er kan natuurlijk maar één Monarch zijn, dus als er al een Monarch is, neem je de token gewoon af. No mercy.).
Zoals je kan zien, mag je als Monarch aan het einde van elke beurt een kaart trekken. Dit komt echter met een groot nadeel, want je hebt plots een groot doelwit op je hoofd. Wanneer een creature combat damage doet naar jou, wordt de controller van die creature meteen monarch, dus het wordt plots veel aantrekkelijker om jou aan te vallen. Behalve aanvallen zijn er nog een heleboel kaarten die je meteen Monarch laten worden, dus zonder aan te vallen. Sommige van deze kaarten hebben ook triggers wanneer je Monarch wordt, of Monarch verliest.
Meer voorbeelden: http://imgur.com/a/EZDt8
Voting:
Net zoals in elk rechtsysteem kunnen de mensen met macht meespreken over wat er moet gebeuren. Ook hier kan er voor sommige kaarten een vote nodig zijn:

Wat er gebeurt staat meestal behoorlijk duidelijk op de kaart uitgeschreven. Bij deze kaart kunnen je tegenstanders bijvoorbeeld kiezen of ze liever hebben dat jij één sterk creature hebt, of veel kleintjes. Natuurlijk kan je altijd proberen te onderhandelen om mensen er van te overtuigen om jou te steunen in wat je zelf wilt bereiken...
Maar zoals elke goeie democratie, hoéf je natuurlijk niet altijd eerlijk te spelen...

Nog meer kaarten: http://imgur.com/a/9WDlF
Goad en Melee:
Goad maakt een creature boos. Maar niet op u. Tot uw volgende beurt moet die creature aanvallen als het kan, maar niet op u (tenzij jij de enige legal target bent).
Melee maakt een creature sterker voor elke speler die je die beurt aanvalt. CHAOS!

Nog wat kaarten: http://imgur.com/a/aIlNq

En waarom noemt die set dan Conspiracy?
Omdat dat de laatste soort 'speciale' mechanic is. Bepaalde kaarten die je kan draften, zijn "conspiracies". Dit zijn kaarten die je niet in je deck kan steken, maar die bepaalde effecten geven aan jou. Er zijn twee soorten (eigenlijk drie):
-"gewone" conspiracies:
Indien je het effect op deze kaarten wil gebruiken, leg je ze gewoon face-up en kondig je ze aan wanneer het spel begint.

-"Hidden agenda" conspiracies:
Deze leg je face down, tot ze effect hebben. Je moet ook voor het spel begint voor elk een kaart opschrijven. Je mag deze kaarten op elk moment omdraaien en laten zien welke kaart je ervoor genoemd hebt. Je zal dit meestal doen wanneer hun effect relevant wordt. Er zijn ook kaarten met "double agenda". Deze werken op dezelfde manier, maar je moet twee kaarten noemen ipv één.
JeroenC Offline
#3 Posted : 17 August 2016 08:43:27(UTC)
JeroenC


Rank: Wandering Wizard

Groups: Registered
Joined: 09/01/2011(UTC)
Posts: 51
Man
Location: Ghent

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
JeroenC Offline
#4 Posted : 29 August 2016 15:45:20(UTC)
JeroenC


Rank: Wandering Wizard

Groups: Registered
Joined: 09/01/2011(UTC)
Posts: 51
Man
Location: Ghent

Thanks: 4 times
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Toch geen interesse?
ThePantsMan Offline
#5 Posted : 31 August 2016 07:09:08(UTC)
ThePantsMan


Rank: Wandering Wizard

Medals: Enchanted Bunny: You conquered at least one base in the Smash Up tournament

Groups: Event Organisation, Magic Moderator, 40K Moderator, Administrators, BoardgameGeek, Restricted Access, Registered, CrowsOnly
Joined: 06/07/2012(UTC)
Posts: 422

Thanks: 9 times
Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Ik wil gerust meedoen, maar vrees dat we niet aan voldoende spelers zullen komen.
Best wachten tot de nieuwe set uitkomt.
2014 || Gekocht: 32 - Geschilderd: 83
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.110 seconds.